Taito Kainuun toiminta päättyy

Taito Kainuun toiminta päättyy. Yhdistyksellä on ollut viime vuosina toimintaa Kajaanissa, Paltamossa, Puolangalla ja Ristijärvellä. Kainuun käräjäoikeus asetti Taito Kainuu ry:n konkurssiin 16.9.2020 yhdistyksen omasta hakemuksesta. Taito Kainuu ry on yli 100 vuotta vanha yhdistys, joka on tehnyt merkittävää alueellista työtä käsityön ja taideteollisuuden edistämiseksi neuvonnan, yrittäjien tuotteiden myynnin ja näyttelyiden kautta halki vuosikymmenien.

”Olemme surullisia siitä, että toiminnan edellytykset Kainuussa hävisivät, mutta tämä historia ja sen vaikutus ei katoa, vaikka nykymuotoinen toiminta joudutaankin lopettamaan”, sanoo Taitoliiton toiminnanjohtaja Minna Hyytiäinen.

”Taitoliiton yhtenä tehtävänä on etsiä reittejä käsityön tekemisen ja käsityöyrittäjien tukemiseen koko Suomessa myös jatkossa. Näitä vaihtoehtoja tutkitaan nyt. Käsityöharrastus on suuressa suosiossa ja arvostus käsityöyrittäjien tuotteita kohtaan on korkea. Näiden vahvuuksien kautta etsimme edellytyksiä Taitojärjestön työn jatkolle myös Kainuussa,” Hyytiäinen jatkaa.

Taito Kainuu ry on itsenäinen yhdistys, jolla on ollut itsenäinen talous ja toiminta. Taito Kainuu ry:n konkurssi vaikuttaa toimintaan Kainuun alueella, mutta sen ulkopuolella konkurssilla ei ole vaikutuksia Taitojärjestön tai sen muiden jäsenyhdistysten toimintaan.

 

7.10. Molla Mills virkkuukoukun vuolutyöpaja siirtyy Taitoliiton toteutettavaksi ja sille on löytynyt korvaava paikka. Ilmoittautuneille tiedotetaan erikseen
http://www.pohjavaaranseutu.fi/tiedotteet/vuole-oma-virkkuukoukku-molla-millsin-kanssa-kiertue-pohjavaaralla-ke-7-10/